Blondi, de hond van Adolf Hitler - Worldwar2.nl

dinsdag 29 augustus 2017

Blondi, de hond van Adolf HitlerGrote liefde van Adolf Hitler

Naast Eva Braun had Adolf Hitler nog een grote liefde. Zijn Duitse Herder teefje Blondi. Blondi, geboren in 1934, is samen met Adolf Hitler zelf gestorven in zijn bunker in Berlijn op 29 april 1945. Hitler heeft Blondi gekregen van Martin Bormann in 1941, en is met hem verbleven, zelfs toen Hitler verhuisde naar zijn bunker in Berlijn.

Even grote liefde

Hitler was erg gesteld op Blondi. Tijdens het verblijf in de bunker mocht ze dan ook in zijn slaapkamer slapen, tot grote ergernis van Eva Braun. Eva Braun mocht Blondi niet. Volgens secretaresse Traudl Junge schopte Eva Bondi onder de eettafel tijdens het diner.

Puppies van Blondi

Gedurende de Slag om Berlijn, in april 1945 en het verblijf in de bunker, heeft Blondi een nest gekregen van 5 puppies, waarvan Hitler er één Wolf noemde. Wolf was de favoriete bijnaam van Adolf Hitler en tevens de betekenis van Adolf (Nobele Wolf). De vader van de puppies was Harras, de Duitse herder van Gerdy Troost.

Blondi’s dood

Voordat Hitler zelfmoord pleegde, gaf hij zijn dokter Werner Haase de opdracht de cyaankali pillen waarmee hij zelfmoord wilde plegen, te testen op Blondi. Dat werd haar dood. De hondenverzorger van Hitler, sergeant Fritz Tornow, nam de puppies uit de handen van Goebbels zijn kinderen, welke op dat moment met ze aan het spelen waren. Hij nam ze mee naar de tuin achter de bunker en schoot ze dood. Hierna doodde hij de twee honden van Eva Braun en zijn eigen hond.Geen opmerkingen:

Een reactie posten